A JÓ SÓPÁRNA 4 ISMÉRVE

 

Hogy milyen is a jó sópárna?

 

A válasz minden Édesanya gondolataiban így hangzik:

Olyan, amit biztonsággal használhatok és biztonsággal adhatok a kisbabámnak, gyermekemnek is.

 

Összegyűjtöttünk 4 olyan szempontot, amit érdemes figyelembe venned mielőtt sópárnát vásárolsz!

 

1.) TISZTA, SZENNYEZÉS- ÉS SZENNYEZŐDÉSMENTES TERÜLETRŐL SZÁRMAZÓ, GYÓGYHATÁSÚ KRISTÁLYSÓT (pl. Himalája kristálysó) tartalmazzon!

 

A különböző asztali sók mindenféle finomításon, vegyszeres kezelésen, fehérítésen mennek keresztül, mire hozzánk eljutnak. Így a finomítatlan kősóban található összes ásványi anyag elveszik, helyettük pedig megjelennek káros anyagok, mint például a kálium, a különböző csomósodásgátlók, fehérítők, stb.

 

VIGYÁZAT!

Ha használat során melegítjük az ilyen sót tartalmazó sópárnát, abban  már nem lesznek olyan hasznos, gyógyító ásványianyagok, amik a sóionok aktiválódásakor felszabadulhatnak, ellenben a káros anyagok elkezdenek párologni belőle!

 

A Sóhegyecskékbe finomra őrölt, rózsaszín Himalája kristálysót töltünk, aminek tulajdonságairól és  gyógyhatásáról IDE kattintva olvashatsz bővebben!

 

2.) A SÓPÁRNÁT ALKOTÓ MINDEN EGYES RÉSZ (KÍVÜL-BELÜL) TERMÉSZETES ÉS KÁROSANYAGMENTES alapanyagokból készüljön.

 

A természetben is előforduló alapanyagokból készülő textíliák a legmegfelelőbbek és a legbiztonságosabbak babáink számára. Így nincs, ami irritálja a kis bőrüket, vagy feleslegesen a légzőrendszerüket. Ilyen a 100% pamut és a gyapjú!

 

VIGYÁZAT!

Számos helyen árulnak sópárnákat  „plusz , puhító töltettel”. Ezek a puhaságot szolgáló anyagok többnyire a vatelin, a vetex ,a szivacs, a műszálgolyó, a szilikonizált poliészter golyó, stb.

Ezek műszálas közbélések, amiket elsősorban szigetelőanyagként, plüssfigurák és dekorpárnák tömésére, kabátok téliesítésére használnak.  Mert erre valók! Feladatuk hogy szigeteljenek és tartást adjanak!

 

Gondoljunk csak bele!

Melegítés során ezekből a műanyagokból mik szabadulnak fel és jutnak el a légzőrendszerünkbe, babánk, kisgyerekünk légzőrendszerébe?

 

Mivel szigetelnek, vajon kellőképpen átengedik-e a hasznos sóionokat?

Nem valószínű!

Törekedjünk a tiszta, természetes alapanyagokra, főleg ha azokkal az egészségünk megőrzése, helyreállítása a cél!

A KEVESEBB, természetesebb TÖBB! ÉS BIZTONSÁGOSABB!

 

A Sóhegyecskék a fent felsorolt műanyagok nélkül készülnek, így nem akadályozzák a sóionok szabad áramlását. És nem adunk esélyt arra sem, hogy a melegítés során ezekből az anyagokból bármilyen káros anyag felszabaduljon.

 

 

3.)LEGYEN KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ, CSERÉLHETŐ HUZATÚ!

 

Bizony, nagyon fontos, hogy a huzatot cserélni tudjuk rajta, könnyen mosható legyen (akár mosógépben), hogy mikor elvonul a betegség, egy fertőtlenítő mosással bacimentesíteni tudjuk az arcunkkal közvetlenül érintkező textilrészt.

 

VIGYÁZAT!

Az egy rétegű, huzat nélküli sópárnák tisztítása szinte megoldhatatlan.  Ha a sót nedvesség éri, olvadni kezd, kimosni pedig nem tudjuk, mert a benne lévő só teljesen feloldódik. Így a sópárnánk tönkremegy!

 

A Sóhegyecskéket két réteg veszi körül, egy 100% pamut anginból készülő belső zsák, amibe a kristálysó kerül, és egy levehető,cserélhető, tisztítható huzat!

 

 

 4.)A TARTALMA NE IRRITÁLJA A NYÁLKAHÁRTYÁT!

 

A gyógyhatású, magas ásványianyag tartalommal rendelkező kristálysók legfontosabb tulajdonsága, hogy nyugtatják az irritált nyálkahártyát. Ennek a tulajdonságnak a megőrzését,  kell szem előtt tartanunk, mikor sópárnát választunk. A nyálkahártya nyugtató hatást szárított gyógynövények illatanyagai fokozhatják, DE NEM MINDEGY, MELYEK EZEK A GYÓGYNÖVÉNYEK!

VIGYÁZAT!

Olyanba is belefuthatunk, hogy egészen pici babáknak is ajánlják az ALLERGIZÁLÓ GYÓGYNÖVÉNYEKET (borsmenta, eukaliptusz) melyeket kisbabakorban használni TILOS és csak nagyobb gyermekeknek ajánlottak!!!

 

SŐT!

Sokszor találkozhatunk olyannal is, hogy a gyógynövények csökkent illatának helyreállítására, sópárnára illóolaj csepegtetését ajánlják.

 

Az illóolajok tömény koncentrációjúak, gyermekeknél 5-7 éves kor alatt ezt a módszert AROMATERÁPIÁS SZAKEMBEREK SEM AJÁNLJÁK!!! (Ráadásul a só nedvességre érzékeny, így tönkre is mehet, bizonyos része feloldódhat!)

 

A Sóhegyecskékbe csak és kizárólag olyan szárított gyógynövények kerülnek, melyeket egészen kisbabakortól ajánlanak, mivel nem okoznak irritációt. Ilyen a levendula, a citromfű és a kamilla, melyeknek gyógyhatásáról IDE kattintva olvashatsz bővebben!

 

Reméljük, segítségedre lehettünk a abban, hogy a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb sópárnát válaszd ki magadnak, kisbabádnak, a családodnak!

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésünket, oszd meg ismerőseiddel is!

Évi