Rét

Rózsát minden Édesanyának! – Anyák napi limitált kollekció a rózsa jegyében


Ki ne kapott volna már rózsát életében!? Szerintem minden nőnek akadt egy olyan hódolója, aki ezzel a virággal lepte meg. Amikor nővé avatott minket valaki azzal, hogy igazi vörös rózsát kaptunk tőle. Emlékeztek még arra, mikor beleszagoltatok a rózsa szirmai közé és minden porcikátokat átjárás ez az édes, tiszta illat? Azt sosem felejti el az ember lánya…

De nekem nem ez az elsõ emlékem a RÓZSÁRÓL. Nagyapámmal rendszeresen sétáltunk át a Margit-szigeten, s én mindig megálltam a Rózsakertnél a virágokat, a változásokat, a sokszínűségüket csodálni. Mikor nyíltak, amennyit csak felértem megillatoztam. Éreztem, ahogy kifényesedik a lelkem, érzek minden szépet magamban, hiszek a jóban és tudom, hogy a helyemen vagyok. Boldogságot, nyugalmat adtak ezek a pillanatnyi illat élmények. Ösztönösen tudtam, mire jó a rózsa illata.

 

Rózsa- a virágok királynője

 

A rózsát sok száz éve ismerik, mint gyógyhatású növényt. A szirmaiban található illóolaj nagyon értékes és sokrétűen felhasználható. Nagyon drága az előállítása, 30 ml illóolajhoz kb 60.000db szirom van szükség. Ha nem tudunk illóolajat szerezni, bizonyos gyógyhatásai természetesen érvényesülnek akkor is, ha beszippantjuk ezt a csodás aromás illatot. A BabyMountain rózsás sóhegyecskéi pont azért olyan varázslatosak, mert a só párolgó részei rengeteg rózsa illóolajat ölelnek át,  így szállítva nekünk azokat.


A rózsa elsődleges hatásai közt szerepel, hogy kiegyensúlyozza a női hormonháztartást, segít a menstruációs fájdalmak csökkentésében, szabályzásában. Serkenti a vérkeringést, így felveszi a harcot a hajszálerek gyengeségével szemben. Rengetegféle méh problémára is jó hatással van. Gyulladáscsökkentő, gyomorproblémákra is hat, és kedvelt kozmetikum összetevő. A bőrt tonizálja, nyugtatja, megóvja a ráncoktól, a pórusokat összehúzza, kiegyensúlyozza a zsíros és a száraz részeket.

 

 

Miért halmozzuk el az Édesanyákat rózsával?

 

Már csak azért is érdemes otthon eredeti  rózsaolajat vagy egy rózsaszirmokkal teli szelencét tartani, mert a rózsa illata gyorsan hat a lelkünkre és az érzelmeinkre is. Eloszlatja a búskomorságot és az érzelmi kilengéseket is csökkenti. Pár szippantás eloszlatja a legelemibb dühöt is. Nagyon hatásos depresszió kezelésében, mérsékli a kétségbeesést és a szomorúságot. Megnyugtatja az idegeket, megszünteti az álmatlanságot. Segít felszámolni a csalódottság érzését, a féltékenységet és a sértődöttséget.
A másik fontos szerepe, hogy felébreszti a bennünk szunnyadó NŐt. A női szerepeiket tisztázni akaró útkeresőknek kifényesíti az utat saját belső nőiségük felé.
De ha csak szanaszét vagyunk egy nehezebb napon lelkileg, akkor is érdemes beleszippantani háromszor jó mélyen egy telt virágú rózsába, mert illata összerendezi a szívet és az elmét.

 

 

Az Anyák napi limitált ROSE COLLECTION mini Sóhegyecskéje a rózsa erejét hozza el nekünk, hiszen idén is a Himalája kristálysó mellett illatos rózsaszirmot rejt magában. Minden darab különleges, és igazán hatásos ajándék azoknak, akiket szeretünk. Én magamnak is beszerzek egyet!

 

Szerzõ: Tóth-Kállai Fruzsina , természetgyógyász- aromaterapeuta