Ajándékdoboz helyett “Ajándékbatyu”, avagy hulladékcsökkentés a zöldebb Bolygóért!

A BabyMountain háza táján történő hulladékcsökkentés gondolata már tavaly körvonalazódni látszott, idén pedig úgy döntöttünk, ideje a tettek mezejére lépni. A vásárlások után számlát nagyon kevesen őrzik meg, 90%-uk a szemetesben végzi, így hát januárban felszámoltuk a papíralapú számlázásunkat és e-számlára váltottunk, ezzel is csökkentve az otthonaitokba érkező “kidobnivalót”.

 

Az “átbillenés” elkezdődött…

 

Ez volt az első lépés, de aztán a Shamo Bags instagramon indított #billenját kampányának hatására tovább motoszkált bennünk a kérdés, hogy még, még, még!! Még mit lehetne átvariálni, lecserélni valami fenntarthatóbb alternatívára?

Mivel a háztartásunk és a fogyasztói szokásaink is lassan, de biztosan a “zöldülés “útjára lépnek, ezért a mindennapjainkból szemezgetve jutottunk el odáig, hogy az Ajándékdobozaink dobozait leváltanánk valami sokkal-sokkal  praktikusabb és strapabíróbb csomagolásra, ami szép is és hasznos is egyben. Aminek a legfontosabb tulajdonsága, a 2 in 1 funkció!

Így született meg az AJÁNDÉKBATYU ötlete, aminek a tartalma nem változott, a babadobozokból már jól ismert pasztell és pöttyös Sóhegyecske pár található meg benne, amit személyre tudtok szabni, hiszen összeállításánál kétféle gyógynövényes-kristálysós töltelékből, háromféle alkalomra, négyféle szín közül választhattok.

Csak ezúttal nem dobozba, hanem zsinórral behúzható vászonzsákba kerülnek, ami az  ajándék átadásakor klassz kis csomagolás, a hétköznapokon pedig használhatjátok babaholmik tárolására akár utazáshoz,  vagy magatokkal vihetitek bevásárolni, és nejlon zacsi helyett ebbe tehetitek a gyümölcsöket, zöldségeket, pékárut.

 

Mit tud az új csomagolás?

 

  • A vászonzsákok strapabírók, de  könnyűek, így ha vásárlásnál használjátok, a mérlegelés során nem nyomnak “túl nagy súlyt”.
  • Könnyedén, egy húzással nyithatóak, zárhatóak.
  • 100% pamut összetételű vászonból készülnek, könnyen tisztíthatóak.
  • Pasztell árnyalatúak, színben tökéletesen passzolnak a bennük rejlő Sóhegyecskékhez, így alkotnak egy egységesen szép ajándékot a babalátogatók, keresztelők és szülinapok alkalmával.
  • A zsákok mellé továbbra is küldünk egy kis névre szóló kártyát, “Isten hozott!” , “Boldog szülinapot!” vagy “Keresztelődre szeretettel!” feliratokkal, édes hegyecskés grafikával.
  • És ami a legfontosabb! Nem válik feleslegessé és kerül a szemetesbe, kaphat egy másik hasznos funkciót, miután a Sóhegyecskék a babakuckóba kerültek. Tehát, újrahasznosítható!

 

 

 

Szóval!

Örömmel jelentjük, hogy az e-számlával és az Ajándékbatyukkal a BabyMountain “átbillenése” is elkezdődött.

Sőt, már a következő lépés is megfogalmazódni látszik! 

Addig is, míg azzal jelentkezünk, vegyétek, vigyétek, szeressétek az új, zöldebb  BabyMountain Ajándékbatyukat!

És billenjetek át velünk Ti is! 

 

 

Szeretettel: