A jótékony és gyógyító Himalája só

A Himalája só több, mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik azokból az időkből, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt.
A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az Ősóceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra.
Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek.
Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák a Salt Range hegységben.
Kristálytiszta, szabályos és tökéletes kristályszerkezetű, 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.
Teljesen tiszta, szennyezés- és szennyeződésmentes.
(forrás: www.himalajakristalyso.hu)
A sóval való gyógyítást, azon belül is a sópárna használatát már Nagyanyáink is ismerték és  meghűléses betegségek esetén sikerrel alkalmazták.
Mára már bizonyított tény, hogy a sóterápia számos megbetegedés gyógyítására sikerrel alkalmazható, akár sóbarlangot, sószobát látogatunk, akár csak otthon használjuk egy sópárna felmelegítésével, lehűtésével.
A BabyMountain Sóhegyecskék 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet magában rejtő rózsaszín Himalája kristálysót tartalmaznak.
Ennek a tartalomnak köszönhetően támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait és erősítik az immunrendszert.A só remek hőtartó.
A melegítés hatására pedig aktiválódnak a sóionok, valamint felszabadulnak a Himalája só értékes ásványi anyagai is, melyeket belélegezve tisztul a tüdőnk, ezáltal javul a légzésünk is.
Az aktív sóionok jótékonyan hatnak a nyálkahártyára, nyugtatják azt, így csillapítják a meghűléses megbetegedések főleg estére, éjszakára jelentkező köhögéses tüneteit.  A köhögés megszűnésével az alvás nyugodtá válik, így a belégzés során a sóionok a tüdőnket alkotó  legkisebb hörgőke is eljutnak, ahol csökkentik a gyulladást, valamint segítenek a felgyülemlett,  letapadt váladékot elfolyósítani, ezáltal segítve annak könnyebb kiürülését a szervezetből.
Használatával enyhülnek az allergiás és asztmatikus panaszok is! 
(foto: BabyMountain, Pinterest)