Rét

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor érdemes beszerezni a Sóhegyecskéket?

Ha megfázás, nátha, felső légúti megbetegedések, középfülgyulladás, vesetáji fájdalmak, ízületi fájdalmak, menstruádiós görcsök, mellgyulladás (amennyiben szoptató Anyuka vagy) , allergia, asztma, fejfájás, álmatlanság kínoz. Ha hideg, száraz borogatásra van szükséged zúzódás, ficam vagy rándulás esetén. Ha fájnak az ízületeid vagy orvosod köszvényt állapított meg nálad.

Hogyan alkalmazhatóak a Sóhegyecskék?

A Sóhegyecskék problémától függően melegítve és lehűtve is alkalmazhatóak.

A felmelegített sóhegyecskét  az alábbi problémák felmerülése esetén alkalmazhatjuk: meghűlés, felső légúti megbetegedések, középfülgyulladás, vesetáji fájdalmak, ízületi fájdalmak, menstruádiós görcsök, mellgyulladás (szoptató anyukák esetében). De kíváló alvás könnyítésére, allergiás és asztmatikus panaszokra és immunrendszer erősítésére is.

Alhatunk rajta éjjel párna helyett, vagy alváskor elhelyezhetjük a fejünk mellé is. Babák esetében pedig csak  tegyük a kiságyba a felmelegített sópárnát.

A mélyhűtőben lehűtött sóhegyecske sérülések esetén (ficam, zúzódás, rándulás) lehet a segítségünkre száraz , hideg borogatáskén. De köszvény és arthritis esetén is alkalmazhatjuk.

Hány éves kortól ajánlott a Sóhegyecskék használata?

0-100 éves kor között bárki használhatja Őket, tehát az újszülött Babáktól kezdve a Dédiig, mindenki segítségül hívhatja a jótékony Sóhegyecskéket!

Van a Sóhegyecskéknek szavatossági ideje?

A Sóhegyecskék örök életűek, nem jár le a szavatosságuk és csak két esetben „romolhatnak el”. Az egyik ilyen, ha mikróhullámú sütőben hosszan melegítjük Őket , mert akkor a só bennük eléghet. Éppen azért használatakor 50-60 fokos sütőben történő melegítést javaslunk.

A másik eset, ha kimossuk az egész párnát és a só feloldódik a vízben. Ezért is csak a huzat mosható, amit ha szintén szeretnénk eredeti formájában, puhaságában megőrizni, akkor tisztítására válasszunk alacsony hőfokú (kézmeleg vagy 30 fokos), kézi mosás programot.

A gyógynövények illatanyagainak intenzitása (szavatossága):

Az, hogy a Sóhegyecskékbe töltött, szárított gyógynövények milyen hosszan őrzik meg illatanyagaikat, relatív kérdés. Függ a használat gyakoriságától és módjától! Egy sokszor kézben lévő (Minden gyömöszkölés alkalmával szabadulnak fel illatanyagok a gyógynövényekből!), sokszor melegített, minden nap használatban lévő Sóhegyecske intenzívebb használatnak van kitéve, mint pl. azok a Sóhegyecskék, amik csak alkalomszerűen (pl. betegség idején) vannak “befogva”.

Saját tapasztalatunk alapján (mi egy mini levendulás fülpárnát használunk  már 2 éve, sokszor melegítjük, Rózi minden éjjel és délután vele alszik, valamint  sokat vannak kézben is) mondhatjuk, hogy a gyógynövények akár évekig is megőrizhetik illatanyagaik intenzitását.

Honnan fogom tudni, hogy mikor, hogyan használjam és tisztítsam a Sóhegyecskét?

Minden megrendelt Sóhegyecske mellé mellékelünk egy tájékoztatót, amiben megtalálod a használattal, tisztítással kapcsolatos információkat. Így mindig fel tudod majd lapozni, ha a használata közben valamiben nem vagy biztos.

Milyen módon tudok rendelni?

A  Sóhegyecskék a www.babymountain.hu webshopjában találhatóak meg. A rendelési információkat (fizetés, szállítás) külön menüpontban gyűjtöttük össze, amiről ITT tájékozódhatsz.

Milyen módon tudok fizetni?

Webshopunkban bankkártyával, banki előre utalással vagy befizetéssel tudsz fizetni.

Mennyi idő, míg megérkezik a Sóhegyecskénk?

A rendelések kifizetésétől számított maximum 10 munkanap a vállalt teljesítési (készítési és szállítási) határidőnk!

Vissza lehet-e küldeni a BabyMountain  Sóhegyecskéket a vásárlást követően és mi a módja ennek?

A BabyMountain webshopra is vonatkozik az a szabály, hogy  a Vásárló 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Jelezd nekünk 14 napon belül előzetesen e-mail-ben (hello@babymountain.hu) vagy ajánlott levélben (így lesz bizonyítható a feladás dátuma) és küldd vissza a terméket sértetlenül, eredeti csomagolásában minden papírjával együtt.

Hova üzenhetek, ha bármilyen problémám, észrevételem van, illetve szívesen működnék együtt a BabyMountain Csapatával?

Kapcsolattartó:

Koch-Babics Éva

hello@babymountain.hu