Házi sóterápia allergia ellen

 

Ki ne találkozna tavasztól őszig a közvetlen közelében allergiással?

Az allergia mára sajnos népbetegség lett, a legkissebbeket sem kímélve. Az allergiások szervezetének immunrendszere fokozottan reagál olyan környezeti anyagokra, melyek egy egészséges embernek teljesen ártalmatlanok.

Ebben az időszakban sokan panaszkodnak szemviszketésre, tüsszögésre, orrfolyásra, felsőlégúti irritációkra.

De nem kötelező ezzel együtt élnünk. Mint ahogy már többször is olvashattatok nálunk a tiszta Himalaya só egészségmegőrző hatásairól, tudhatjátok, hogy a száraz sóterápia nagyon jó hatással van a légzőrendszerre, így az allergiára, asztmára is hat.

 

Hogyan? Lássuk!

A sóterápia azon a hatásmechanizmuson alapszik, hogy a só elvonja a vizet a környezetéből. Pont ezért tudja a nyálkahártyákra tapadt mikroorganizmusokat, irritatív anyagokat magához kötni (elvonja belőlük a vizet, s így rátapadnak a sórészecskékre), majd ezáltal oldja a váladékot a szervezetben, amellyel ki is ürülnek a problémát okozó kórokozók. Így fejti ki gyulladáscsökkentő hatását is, mivel megszűnteti a szervezetben fellépő irritációt és fertőtleníti a nyálkahártyákat.

 

A tiszta Himalaya só egy természetes antihisztamin, csökkenti a nyálkahártyák duzzanatát, tisztítja a tüdőt, a hörgőket, felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A levegő nedvességtartalma által a légáramba kerülő sórászecskék megkötik a levegő apró szennyeződéseit, a polleneket, ezáltal csökkentve az allergiás tüneteket.

 

 

Mit tehetünk még allergiaszezonban?

 

  • Allergiaszezonban érdemes sokszor lezuhanyozni, vagy bőrünk pórusait egy jó sófürdővel kitisztítani.
  • Ha esetleg bőrirritáció is keletkezett az allergiánk miatt, akor elő a tiszta sószappanokkal és használjuk az érintett testfelületen bátran!
  • Hajunkat minden este mossuk át akár csak tiszta vízzel!

 

 

A nedves és száraz sóterápia is elősegíti a szervezet önregeneráló képességét, csökkenti a túlérzékenységet és a gyulladást. Ez egy olyan természetes, mellékhatás mentes házi terápia, ami mindenféle előképzettség nélkül alkalmazható.

És mielőtt megkérdeznétek, igen, a legkissebbek számára is biztonságos (bizonyos dolgokat betartva természetesen). Mivel természetes összetevői révén megelőzésre is alkalmas, könnyen, akárhol, azonnal, mellékhatások nélkül alkalmazhatjuk gyermekeinknél is.

Így a kezdődő orrfolyás, a köhögés csillapodik a sóhegyek használata közben.

A legbiztosabb megoldás a légutak tisztántartása érdekében, ha mindig van melletünk egy sóhegyecske!

 

Szerzõ: Tóth-Kállai Fruzsina , természetgyógyász- aromaterapeuta