Csak egy párna, és már alszik is?

 

Miért nem alszik el? Miért ébred még mindig éjjelente?

Szülőkként mi is tudjuk, hogy a kisgyermekek alvása rendkívül összetett dolog. Bizonyos életkor alatt lehetetlen kibogozni, hogy az éppen aktuális fejlődési szakaszok (értelmi fejlődés, mozgásfejlődés, lelki fejlődés pl. szeparációs szorongás, testi változások pl. fogzás, környezeti változások pl. bölcsi/ovikezdés, elköltözés…) mely aktuális mozzanata az, ami gyermekünk nyugodt pihenését akadályozza. Ugyanitt meg kell említenünk a szoptatást is, egy éjjel is szopizást igénylő baba/gyermek emiatt többször ébred! Nos, számtalan a magyarázat arra, vajon miért nem alusszák át a babák, a kisgyerekek többsége az éjszakát és miért szenderülnek oly nehezen álomba a délutáni altatás során.

Ne feledjük el, ezek a tényezők a cseperedés természetes velejárói. Tudjuk, nem árulunk el túl nagy újdonságot ezzel, mégis tartsuk szem előtt, hogy ezeket a fejlődési fázisokat gyermekeinknek végig kell járnia.

 

 

” Nagyobb babáknál” már egyszerűbb dolgunk van

 

 

A korábban említett tényezőket figyelembe véve az alváskönnyítő Sóhegyecskéinket 2 éves kortól ajánljuk, hiszen ebben az életkorban már megfigyelhetőek bizonyos gyermekünkre jellemző sajátosságok. Ilyenek a kialakult étkezési szokások, alvási szokások, lelki adottságok.  Aromaterapeuta, természetgyógyász szakember segítségével górcső alá vettük ezeket a szokásokat, tulajdonságokat és egy olyan kérdéssort állítottunk össze a szülőknek , amivel mindezeket igyekszünk gyermekenként feltérképezni. A válaszokat összegezve pedig a  Kicsiket két aromaterápiás alvástípushoz soroljuk. Az alvástípusoknak megfelelően pedig személyre szabott alváskönnyítő keveréket töltünk a Sóhegyecskék belsejébe.

 

Mit tartalmaznak a Silent Night Sóhegyecskék?

Alapjuk, mint minden BabyMountain Sóhegyecskének, a Himalája kristálysó, melyet a legtisztább ásványi sóként jegyeznek, és mely gyógyító és légúttisztító hatását a 84 féle ásványianyag tartalmának köszönheti. A másik alapösszetevő a különleges cirbolyafenyő faforgács, hatékonyan nyugtatja az idegrendszert, valamint optimalizálja a szív- és keringési rendszert, ezáltal csökkentve a szívfrekvenciát.

A szárított gyógynövények (levendulavirág, citromfűlevél) aszerint kerülnek bele, hogy az aromaterápiás  alvástípusokra vonatkozó kérdéssor kitöltése szerint, a gyermek melyik alvástípushoz tartozik. Vannak gyermekek, akiket az édes illatú  levendula (levendula típus) megnyugtat, míg másokat a inkább élénkít és a fanyarabb illatú citromfű az, ami segít nekik az ellazulásban.

 

 

Egy párna és már alszik is?

Bárcsak ennyire egyszerű lenne! Az alvás, elalvás, gondoljunk csak magunkra, fejlett idegrendszerű felnőttekre, még nekünk sem mindig megy könnyedén.

A Silent Night kollekció Sóhegyei aromaterápiás kiegészítő eszközök. Az egyéb, szakemberek által is javasolt alváskönnyítő módszereket, a Sóhegyecskékbe töltött gyógynövények illatanyagainak jótékony hatásaival egészítjük ki. Így téve könnyebbé a nappali és az éjszakai elalvást (megrövidítve az altatási időt), valamint az alvásminőségen is javítani tudunk vele.

Hogy mindezt honnan tudjuk? Teszteltük! Pontosabban 6 kis Tesztelőnk volt az álomporos kollekció megszületése közben, akiknek anyukái ezeket a tapasztalatokat osztották meg velünk:

 

„Segített a felére csökkenteni az altatási időt!”

” Misivel korábban az esti altatás elég küzdelmes volt, 40 percig is eltartott. Misi eléggé önfejű kisfiú, így már az sem volt egyszerű, hogy az álomhozó Sóhegyecskét az ágyába csempésszem. De hála az isteni illatának és a formájának, könnyedén mesébe tudtam foglalni neki, miért nagyszerű móka, ha a Sóhegyecskével alszik. A Silent Night Sóhegyecskét 3 hete használjuk és már eddig is segített a felére csökkenteni Misinél az altatási időt, amit alig tudok elhinni!”

Kovácsné Elekes Viktória, a 4 éves Rozi, a 2 éves Misi és a 9 hónapos Karcsi Anyukája

 

 

„Nem ébred meg éjjel!”

“Zselykém elég “rossz alvó”, van, hogy délután sem tud aludni. A pörgős és fárasztó mindennapok ellenére elég későn alszik el és éjjel is  többször ébred.  Már az első éjszaka, mikor a Silent Night alváskönnyítő Sóhegyecskével aludt, nyugodtan telt, az éjszakát teljesen átaludta! Végre tud nyugodtan pihenni, aminek pozitív hatása a napi ritmusán is megmutatkozik. Sőt! Nem csak ő és mi alszunk jobban, hanem Brumi Úr és Kutyus Pajti is , akiknek Zselyke néha kölcsönadja a Sóhegyecskét, mert szerinte is “Ettől tudsz majd aludni szépen!”. ”

Kántor- Skrapits Eszter, a 3 éves Zselyke és a 6 hónapos Boti Anyukája

 

„Sokkal nyugodtabban alszik!”

„Laura Sára 4 hónapos koráig nagyon jól alvó baba volt. Aztán ahogy nőtt,  ez megváltozott. Most 3,5 éves, de azóta is kétszer-háromszor kel éjjelente. Rendkívül nyugtalanul alszik, mielőtt kipróbáltuk  a Silent Night kollekció illatos párnáját  állandóan kopogott a kis feje a babágy rácsain, vagy a leesésgátlón. Egy hónapja alszik minden éjjel az alváskönnyítő Sóhegyecskével és azóta ezek megszűntek! Sokkal nyugodtabban alszik!”

Kinga, a 3,5 éves Laura Sára Anyukája

 

 

Mit ajánl az aromaterapeuta?

” Segítő szakemberként mindig élethelyzeteket nézünk, hogy hatékony segítséget tudjunk nyújtani a családoknak. Ebben a témakörben sincs ez másképpen. Pont ezért készült el az a kérdéssor, aminek kitöltésével kiderül, hogy melyik típusba tartozik a kisgyermek, hogy minél pontosabb képet kapjunk Róla és a segítségnyújtás még célzottabb legyen.

Az alvás-altatás témaköre majdnem minden családban kihívást jelent. A jó hír az, hogy a nehezebb időszak egyszer csak elmúlik, hiszen közrejátszik az ingerek sokasága, az idegrendszeri érés és amire nagyobb korban már kevesen gondolnak, a növekedési ugrások is.

A pihentető alvásért midenképpen érdemes lefekvés előtt fél órával jól kiszellőztetni a szobát. Ha használatban van diffúzor, akkor 2-3 csepp nyugtató hatású illóolajat is érdemes vele párologtatni. Az esti fürdőnél már nem ajánlott frissítő hatású fürdőbe ültetni a gyerekeket, hanem vagy semleges, vagy nyugtató hatású termékeket használjunk. 

És nem hiányozhat a kiságyból, vagy ha együtt alszunk a csemetékkel, a családi ágyból, a Silent Night  alváskönnyítő aromaterápiás sóhegyecske sem, ami egész éjszakán át segíti az alvást.

A levendulát mindenki ismeri a nyugtató hatásáról. De azt is tudjátok, hogy átható illata oldja a ki nem mondott feszültségeket, hogy csökkenti a félelemérzetet és segít a bánat, a túlérzékenység felszámolásában? Ugye milyen csodás növénnyel van dolgunk?

A citromfű pedig kisimítja az idegrendszert, így segíti a kicsiket a túl sok inger feldolgozásában. Szorongásoldó hatása nagyon jól alkalmazható bölcsődei, óvodai beszoktatáskor, illetve új élethelyzetek kezelésekor. Nyugtat és harmóniába hozza a testet és a lelket egyaránt.

Használjátok a Silent Night kollekciót egészséggel! “

Tóth Kállai-Fruzsina –  aromaterapeuta, természetgyógyász, két kisfiú Anyukája

 

Hogy a ” jó alvás” témakörében még jártasabb légy…

A Silent Night kollekció elsősorban kiegészít! Kiegészít minden olyan módszert, technikát, életmódbeli tényezőt, melyek a nyugodt alvást szolgálják. Összegyűtöttünk néhány olvasmányt, melyet jó szívvel ajánlunk a kisgyerekek altatása, nyugodt alvásának elérése témakörökben.

 

  • Elizabeth Pantley: Békés alvás – könnyek nélkül
  • Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás
  • Dr. Büki Andrea: Ölelj át!

 

Szeretnénk, ha ezzel a speciális Sóhegyecske kollekcióval nem csak egy “termék” lenne ott az ágyikókban, hanem egy olyan segítség, amibe a természet nyugtató erejét töltöttük abban a formában, ami a kis tulajdonosára a leginkább jellemző. Ami hatékonyan segíti abban, hogy akár egy élményekkel teli nap felénél vagy végén mihamarabb álomba szenderüljön.

 

Szerző : Koch-Babics Évi