Rét

Bemutatkozik a karácsonyi BabyMountain kollekció

 A karácsony a hagyományok ünnepe. Azoké, amiket gyerekkorunkból hoztunk magunkkal és azoké, amiket már mi alakítottunk ki. Hagyománya van a karácsonyi menünek, a felcsendülő daloknak, a csengőszónak, az ajándékok átadásának. Ezekből a szokásokból a BabyMountain sem maradhat ki, így sokadik éve hozzuk el nektek a hagyományossá vált karácsonyi kollekciónkat.

Mint ahogy megszokhattátok a karácsonyi kollekció mindig különleges. Pont olyan, mint az ünnep. Szeretettel és gondosan készült, és mindig van benne valami, amitől még egy kicsit ragyogóbbá válik az év legszebb estéje.

Idén varázslatos sópelyhekkel töltjük meg a BabyMountain sóhegyecskéit. Ezek a varázslatos sópelyhek egyenesen a Himalája lábától költöznek most a te otthonodba is, hogy nyugodt álmokat hozzanak és segítsenek felnőtteknek, gyerekeknek, ha megfázással vagy fülfájással küzdenek. 

A sópelyheket két kisegér hozza el neked, Artúr és Lujzi. Ha még nem ismered őket, ideje velük összebarátkoznod, és elolvasnod a róluk szóló mesét !

 

Himalája só és gyógynövények – a varázslatos páros

A varázslatos sópelyhek hatását tovább növelik azok a csodálatos gyógynövények, amiket a Himalája sóhoz kevertünk. Nem csak illatukkal varázsolnak el, de jótékony hatásukkal segítenek a megfázás, a fülfájás, vagy az álmatlanság nehéz perceiben.

Lujzi kedvence – Himalája só-citromfű- hársfavirág

Lujzi, az egérkislány nem szeret beteg lenni. Így, amikor mégis megfázik, nyűgös lesz. Nem csak azért, mert nem mehet óvodába, nem tud a friss hóban viháncolni. Hanem azért is, mert a sok orrfújástól kipirosodik az a csinos-fitos orra, és az alvás is nehezebben megy. Ezért Lujzi kedvence a citromfű-hársfavirág páros. A citromfű és a hársfavirág a sóval együtt csökkenti a gyulladást, és nagy segítség hurutos fülgyulladás, torokfájás és köhögés esetén. A két gyógynövény nyugtató hatásával hozzájárul a pihentető éjszakákhoz is.

 Artúr kedvence – Himalája só-citromfű-levendula

Artúr vidámsága és nyugalma semmivé foszlik, amikor megtudja, hogy a legjobb barátja Lujzi, az egérkislány megbetegszik. Pedig annyi tervük volt. A hóembert is tovább kellene építeni, és korcsolyázni is szeretnének. Nem beszélve arról, hogy az óvoda is olyan üres és unalmas Lujzi nélkül. Artúr, ha szomorú, vagy bántja valami, akkor nehezen tud elaludni, éjszakánként többször is felriad, és másnap nyűgösen, fáradtan és szomorúan ébred. Artúr ilyenkor magához öleli a Sóhegyecskéjét, amiből megnyugtató citromfű és levendula illata árad, lehunyja a szemét, és már érzi is, hogy a feszültség, a stressz messzire szalad tőle.

A legvidámabb hóember kedvence – Himalája só- citromfű-kamilla

Könnyedén beláthatjuk, hogy hóembernek lenni nem könnyű. Gondold el, egész nap kint állni egyhelyben abban a farkasordító hidegben. Brrrr. Már abba is beleborzongsz, ha rágondolsz. A legvidámabb hóember azonban sokat tesz azért, hogy bírja a gyűrődést. Az ő kedvence a citromfű, kamilla kettőse, hiszen a két gyógynövény erősíti az immunrendszert, segít a szervezetednek, hogy az öngyógyító folyamatai jól működjenek. Ráadásul, ha mégis megfázna – ami valljuk be, egy hóember esetében könnyedén előfordulhat – segít minél hamarabb leküzdeni a betegséget.

 Nagyanyó kedvence – Himalája só -hársfavirág -citromverbéna

Nagyanyó nagyon sokat tud a varázslatos sópelyhekről. Tudja, hogy honnan érkeznek, hogy hova tartanak, és azt is miben segítenek. Nagyanyó mindig tart a szekrényében a himalája sóval megtöltött Sóhegyecskékből. És hát, tudod milyenek a nagymamák. Folyton aggódnak valamin. Nagyanyó is a kezét tördelve várja a híreket Lujziról, és folyton benéz Artúr szobájába, hogy nyugodtan tud-e aludni az egérgyermek. A hársfavirág és a citromverbéna nyugalmat hozó illata Nagyanyónak is segít, hogy könnyebben átvészelje ezeket a nehéz napokat.

A réges régi történetben mindenkinek megvan a kedvenc illat párosítása. A varázslatos sópelyhek, a gyógynövények erejével végigkísérik Lujzi és Artúr egész gyermekkorát. Nem véletlen hát, hogy amikor felnőnek, és már nem csak ketten vannak, a Sóhegyecskék akkor is körbeveszik őket. Olyanná váltak, mint az ünnepi hagyományok. Biztosak, megrendíthetetlenek és örömet hozók.

Te melyiket választod idén?